Jennys-kreativasida! Scrap är som balsam för själen

Alla inlägg under augusti 2010

Av Jenny - 17 augusti 2010 22:19

I dag har jag trotsat vädret och varit ute i trädgården hela dagen.

Och gissa vad jag har gjort. Är så stolt....

Jag har snickrat. I vanliga fall brukar jag påta i trädgården och min man snickra. Men vad gör man när det är sista semesterdagen och maken jobbar?

Sagt och gjort, på med snickarbrallor och fram med verktygen.

Borrmaskin, bräder och en cirkelsåg....

Här skall ramar till mina odlingsbäddar snickras.

Det tog hela dagen men det blev så fint!


På kvällen har jag plockat inomhus för i morgon, när jag kommer hem måste jag nog städa. Det känns som om hemmet har fått stå tillbaka för allt trädgårdsfix.

Något annat roligt är att jag och Helen har bokat tåg och hotell till Göteborg.

I oktober åker vi Nordiska scrap och stämpelmässan i Göteborg. Med oss på resan följer Helens dotter och min dotter. Det skall bli kul.

Något roligt att se fram emot när hösten närmar sig.


I dag tänkte jag visa er en layout med ett foto på vår kära son.

Layouten är gjord med material från mitt sensaste DT-paket från MiMas scrapbooking. 


  

Layouten är gjord med härliga papper från "Basic Grey" -Oliver. Härliga dubbelsidiga mönsterpapper med figurer och tåg och baksidan fylld med härliga färger, nästan distresssvampat.
Denna gång valde jag att använda baksidan på papprena, då det randiga pappret fångade upp emblemet på vår sons keps.


   

Just nu är jag inne i en period då jag älskar att sy på mina layouter, antingen för hand eller på maskin.
  
  
I bland känns det lite roligt att blanda olika typsnitt och färger i rubriken.
Material från MiMas:
*Cardstock Bazzill
*Mönsterpapper "Basic Grey" -Oliver
*Floss
*Grönt organza band
*Rund tag
Detta var allt från mig idag.
Nu skall jag och maken min njuta av en god kantarell smörgås.
//Jenny//
  
Av Jenny - 16 augusti 2010 22:35

Förra månaden fick jag och Anki ett inspirationspaket från JP Hobby som vi skulle göra inspirationsalster med till Svensk Scrapbookings månadsutmaning, denna gång tema altered (juli månad). Jag gjorde en canvastavla och en dörrskylt till vår dotter.


Så här blev dörrskylten:

  


  


Just nu sitter jag och slappar i soffan. Har varit ute i trädgården och målat hela dagen. Målar på mitt staket till vår köksträdgård. Det är lite fix, men det blir så fint. Men mör i koppen blir man. I morgon skall jag ut och snickra ihop kanterna till odlingsbäddarna. I vanliga fall brukar maken min snickra, men nu jobbar maken och jag kan inte hålla mig.....

Vill hinna fädigt innan jag börjar att jobba på onsdag. Så jag hoppas på fint väder i morgon. På scrapbordet ligger en påbörjad layout till MiMas scrapbooking  som jag skall blogga i morgon. Jag har fått dille på att sy på mina layouter så sydda sömmar är vad jag bjuder på i morgon.


Må så gott!

//Jenny//


  

Av Jenny - 14 augusti 2010 00:53

En riktig nattuggla har man blivit eller rättare sagt det har man väl alltid varit. Men denna sommar har det blivit både sena kvällar och tidiga morgonar.

Det första jag gör efter frukost är att sätta mig i min hammock för att njuta av mitt morgonkaffe. Det är så skönt att bara sitta där och njuta av det förhoppningsvis fina vädret.

På dagarna är jag ute i trädgården och på kvällarna scrappar jag. Jag har nog alltid en påbörjad layout liggandes på mitt scapbord. Jag tycker om att gå dit lite då och då och flytta runt på dekorationerna eller lägga till ngt.


I dag tänkte jag visa er en layout på min dotter och mig, tagna på "The studio".

Våra foton från denna dag finns att se här.

Jag utgick ifrån en skiss från Creative scrappers.


  


Så här blev min tolkning:



På denna layout har jag lekt med några av mina favoritstämplar. Jag maskade ihop de olika ciklarna och lät stämplarna dekorera layouten. De fina stickersen och bården låg i mitt månadskit från Mollys.


   

Fördelen med "100 alster" utmaningen är att jag helt plötsligt har börjat att rota igenom mina lådor efter gamla dekoratione och papper. Den söta ramen med "kiss" skrivet i mitten är ett sådannt fynd.


  


Nu är klockan 01:00 och det är hög tid att krypa till sängs.

Sov gott!


//Jenny//

   

LO
Av Jenny - 13 augusti 2010 19:33

Det var länge sedan jag sydde på min layout. Så sagt och gjort, symaskinen åkte fram tillsammans med foto och mönsterpapper.

Efter att ha bläddrat igenom mina foton så hittade jag ett kort full med många minnen från en otroligt rolig resa tillsammans med Susanne och Lollo.

Vi bilade ned till Göteborg för att gå stavgångsloppet, bodde på hotell, lurade upp Lollo i berg och dal banan på Lisseberg, dansade och skrattade. För att få plats med all journaling kring resan så gjode jag en dold journaling och gömde den bakom fotot. Så här blev min layout:


  


Mönsterpapprena är från "websters page" -Your life. Beautiful. Så fina papper och dessutom shoppade till bra pris på Panduro till 70% rea (observera att detta var innan jag gick med i 100 alster utmaningen). remsorna på diagonalen är från "Sassafras" - ITEM # 21164 Indie flag banners.


  

Ovanför fotots övre kant satte jag två stycken söta filt fåglar. Dessa filt stickers är köpta från "Engrej.com".

Engrej.com är en webbutik som säljer stickers i alla möjliga material och format. Kika in där, så får ni se. Mina favoriter är deras filtstickers  .


  


Dessa söta blommor kommer också där i från.


  


Nu skall jag mysa framför tv:n tillsammans med mina barn. Maken min är hos brorsan sin och laddar inför en golftävling som hans bror har anmält ett lag till.

Själv skall jag scrappa senare i kväll, ta ett glas vin och i morgon skall jag ut i trädgården och måla på mitt staket till min köksträdgård.


Må så gott!


//Jenny// 

LO
Av Jenny - 10 augusti 2010 21:46

Som ni alla vet så har jag blivit med trädgård. Ja,jag vet att jag har haft det tidigare också. Men då var det en kuperad naturtomt. Nu har jag gräsmatta och odlingar och rabbatter och det är så kul att vara ute i den och fixa.


Här om dagen när jag satt och surfade runt, för numera läser jag också trädgårdsbloggar, så hittade jag en bok "Min egen trädgårdsbok".

En bok som du dokumeterar dina ideer och allt som hör till trädgården.

Jag köpte min på Bokus (länk till boken)  


  


Så här står det:

Beskrivning:

En praktisk och lyxig fyll-i-bok med särskilda fickor för fröpåsar! Den vänder sig till alla med en stor eller liten trädgård, vare sig det är kryddor på balkongen, grönsaker i ett växthus eller en prunkande äng. Det här är boken som hjälper till att organisera, planera och hålla reda på blommor och buskar, fruktträd och trädgårdstomtar.


Boken är indelad i olika avsnitt min egen trädgård, planering och inspiration, året runt, köksträdgården, blommor och lökar och träd, buskar och klätterväxter och varje avsnitt har flera tomma sidor för egna anteckningar och särskilda fickor för förvaring av fröpåsar, urklipp och andra lösa lappar.


Boken innehåller många vackra foton, nostalgiska bilder och en mängd fina citat från kända författare och trädgårdsdesigners. I slutet finns en sida med tips på nyttiga hemsidor och tomma blad för egna adresser, bra böcker och andra inspirationskällor.


Boken är tålig med ordentliga registerblad med flikar, spiralbindning och gummiband runt pärmen. 


Den kostar 138 kr.


//Jenny//  

Av Jenny - 10 augusti 2010 10:42

Vårt hus ligger ganska nära vägen men skyddas av ett lummigt buskage bestående av äppelträd, plommonträd, rönn, buskar etc. I och med att vi ligger så nära vägen skulle man ju kunna tro att fåglar skulle fly fältet.

Men så är inte fallet. Hela tomten är full med sparvar, koltrastar och skator.

 I sommras hade vi ett fågelbo vid takåsen och i tallen hade vi ett enormt skatbo. Så härligt att höra trädgården full med kvitter på morgon och kvällskvisten.


För några år sedan så hade jag och min kollega ett skat-tema tillsammans med vår barngrupp på jobbet. Döm om min förvåning när min kollega ringde en helg och sa att hon hade hittat en skatunge som hon tog hand om. Gissa om barnen tyckte att det var roligt att göra ett studiebesök hem till Lotta.


Denna dag, en mulen sådann tänkte jag visa er en layout med den underbart söta skatan Beata. Jag utgick från en skiss från Creative Scrappers.


  


 

Papper från "My little shoebox" med härliga moln på. Flaggorna kommer från "Sassafras #21164 Indie Flag banners. Vilka låg med i det underbara kitet från "Mollys"


   

Dessa underbara stämplar kommer från "Catlifepress". Jag maskade ihop dem.


  

Blommorna är en blandning från olika företag, jag har dem liggandes i en korg. Dels som prydnad och sedan så gillar jag att rota runt efter rätt blomma till mina alster,


   

Min härliga blomsterkorg får avsluta detta inlägg!


Må så gott! Nu skall jag röja scraphörnan och sedan ut och påta i trädgården.

Till kvällen blir det mera scrappande.


//Jenny//  

LO
Av Jenny - 9 augusti 2010 22:18

Ja ha så har maken min börjat att arbeta igen.

Det kändes lite motigt att gå upp själv och påta i trädgården och fixa med huset. För några veckor sedan så köpte vi en hammock, som vi varje morgon brukar ta vårt morgonkaffe vid. Så mysigt. Men idag fick jag dricka mitt kaffe själv. Nästa onsdag är det dags för mig att återgå till vardagen men till dess skall jag bara njuta. Vilken sommar vi har haft. Det har nog varit den bästa sommaren på länge.


I dag har vi bott i huset i 12 veckor och det är helt otroligt vad vi har hunnit med. Byggt en stor altan och en liten, grävt upp syrenhäck och planterat rosor istället. Ordnat en köksträdgård med odlingrutor och plattor, staket runt är på gång. Fixat en husvagnsparkering, flyttat på friggeboden, Breddat en befintlig rabatt, fällt två stora träd, målat huset, lagt golv inomhus, rivit köket och byggt nytt, fixat barnens rum, målat väggar. Helt otroligt! Men så roligt det har varit.

Nu börjar vardagen, så tempot lär sakta ned. Men vad är det man säger, har man hus finns det alltid nya projekt.


Lite bilder från husfixet:


  


  




  

  

  

  

  

  

     

Visar fler bilder sen   

I går och idag har jag scrappat och scrappat, så roligt, för det var ett tag sedan med tanke på att jag nästan har bott i trädgården.

I dag tänkte jag visa er en layout med underbart vackra vallmon. Fotade i vår trädgård. Är det ngn som kan namnet på dessa underbara vallmon, så hojta gärna=)

Denna gång utgick jag ifrån en skiss från Creative Scrappers.


Så här blev min layout:

 

 

Bradsen har jag bankat buckliga med min Tim Holt hammare. Och i mitten lade jag en halvpärla. Den underbart söta spetsarna har jag köpt av en tjej på svensk scrapbooking. 

   

Blommorna är ifrån American craft "Beach house" -Heat wave. Bradsen och pappret med fåglarna är fån Panduros egna kollektion "Scrappers choice "In love".

Dett var allt från mig idag. Nu skall jag sätta mig på mina händer så att jag inte klickar på köp knappen på någon bra rea. Har nämligen gått med på en utmaning att inte köpa ngt scrap förän man har gjort 100 alster. Jag har dock några undantag, mina kit från Mollys och The little yellow house samt om jag skall gå på ngn större scrapmässa.

  

Pst....Såg att Landstoken har utförsäljningsrea, 30% och sedan 50 %   på allt i butiken. Hmmmm, men ni andra kan ju kila dit    .

//Jenny//   

Av Jenny - 9 augusti 2010 22:08

Har under veckan fått lite fågor ang mina alster och bakgrund.

Nedan följer svaren:


Kommentar till Min härliga scraphörna.....ÄNTLIGEN FÄRDIG!
Hej!
Hamnade på din sida av en slump, försöker få tag på liggande papperssamlare för designark (30*30) och såg att du hade såna i ditt pysselrum. Var har du köpt dina, har du nåt bra inköpstips? Verkar vara svåra att få tag på... Väldigt fina saker du gör!!

av Malin Igår kl 22:36
Tack Malin!
De liggande papperssamlarna har jag köpt på Skapa Hobby, Hornsgatan i Stockholm.
Kommentar till Min härliga scraphörna.....ÄNTLIGEN FÄRDIG!
Hej! Jag tycker din blogg är hel härlig och inspirerande =) jag undrar vart du har hittat papperssammlarna som du har dina designpapper i?
Många kramar Charlie

 

Tack Charlie!

Svaret finner du ovan.

 

Kommentar till scrapkalender
hej så fina kalendrar osv. Var köper du dessa pärmar? pris? hur ser de ut från början? mvh vickan

 

Tack Vickan!

Kalendrana har jag gjort av vanliga ringpärmar i kartong A4 som jag klipper ned till A5 format. Kostar runt 30 kr och finns på Coop eller i en vanlig bokhandel.

Ica Maxi har nog oxå.

 

Kommentar till Ett dopkort med babyskor i 3d
oj så fint kort. hur gör de de söta skorna? kan man få mall o mått ocv?

Hej Viktoris!
Tyvärr hittar jag inte mallen just nu, ligger i ngn kartong på vinden. Har precis flyttat. Men googla på babyskor altered så hittar du nog.
Kommentar till Distressruta på en layout
Jag hitta inte den saken till header:'(
av Anna
Hej Anna!
Du hittar länken till bakgrund och header i ena hörnan av mitt profilfoto.
//Jenny//

.


Hej och Välkommen hit!

...

 

May I invite you to a cup of cyber coffee

 

Fråga mig

16 besvarade frågor

Stolt Designer hos

Stolt DT hos

Länkar till mina design uppdrag

Tidigare design uppdrag

Scrapparazzi

Mars 2008-Dec 2008

 

MiMas scrapbooking

Dec 2008-Dec 2010

 

Scrap your self

Nov 2010-Juni 2011

 

Sassylill's sketches

2011-2012

 

Teamet hos Svensk scrapbooking

2008-Maj 2012

 

Twisted sketches layout

2010-juni 2012

 

Twisted sketches card

2012-juni 2012

 

Min LO -sketch # 82

  

Min LO -sketch # 85

Min Scraphörna

  

 

  

...

Dagens citat

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13 14
15
16 17 18 19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Translate my blog

Sök i bloggen

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besökare

Besökare

Min räknare 27 okt. 2009

susnet statistik Besökare online
I dag:
Denna månad:
Totala antal besökare:

bakgrund


Skapa flashcards